veilig backpacken met de mobiele personenalarmering van LiveSafe

Mobiele personenalarmering: voor wie is het eigenlijk bedoeld?

De titel van dit artikel is een terechte vraag en tevens een vraag die wij vaak horen. Vaak wordt er bij een alarmapparaat gedacht aan een ‘seniorenalarm’ of een val alarm. De doelgroep zijn dus ouderen en/of de mantelzorgers. Maar moeten alleen ouderen veilig zijn?

Ouderen hebben nu eenmaal een hoger valrisico en zijn daarom gebaat bij een ‘seniorenalarm’ wanneer er nood aan de man is. Veiligheid, daar draait het om bij mobiele personenalarmering. Is het daarom niet beter om te vragen: mobiele personenalarmering; voor wie is het eigenlijk niet bedoeld?

Een alarmknop voor je ouders, maar niet voor jezelf?

Personenalarmering wordt vaak geassocieerd met ouderdom en gebrek. Echter, zoals we net al stelden: is het alleen voor ouderen van belang om veilig te zijn? Ook jongere mensen zijn niet altijd veilig, zowel binnenshuis als buitenshuis. Immers, een personenalarmering voor je ouders aanschaffen, maar niet voor jezelf is toch eigenlijk raar? Neem een alleenstaande moeder waarvan het kind/de kinderen wel eens alleen thuis zijn. Veel kinderen hebben steeds jonger een mobiele telefoon, maar niet álle kinderen. Tevens kun je in een noodsituatie niet altijd iedereen bereiken met een mobiele telefoon, maar met een personenalarmering wel. Één druk op de knop is dan genoeg.

Mobiele alarmering

Wij zijn ervan overtuigd dat mobiele alarmering je veiligheid sterk vergroot. Mobiele alarmering inderdaad, geen vaste alarmering. Naar onze mening moet iedereen altijd en overal veilig kunnen zijn. ’s Avonds alleen de hond uitlaten, na een avondje stappen alleen in een taxi stappen, bij schemering alleen van het treinstation naar je auto lopen, een rondje hardlopen in het park, allemaal situaties waarbij iets kan gebeuren. Is bij LiveSafe de naam ‘seniorenalarm’ daarom op zijn plek als allesomvattende beschrijving? Nee, het is veel meer dan dat.

‘LiveSafe is een vooral een dienst, die wordt geleverd met een alarmapparaat’, aldus de oprichter van LiveSafe, Vincent Ruinaard.  Een alarmapparaat laten maken is makkelijk, het gaat juist om de complete dienst achter de alarmknop. Bij nood direct contact met de alarmcentrale die inzicht hebben in uw (medische) gegevens én direct weten waar u bent.

Backpacken in Bolivia met LiveSafe

Onlangs heeft een moeder mobiele personenalarmering van LiveSafe aangeschaft. Niet voor haarzelf of voor haar moeder of vader, maar voor haar dochter. Zij had namelijk het plan om te gaan backpacken in Bolivia. Backpacken is echter niet in elk land veilig, waardoor moeders koste wat het kost haar dochter een LiveSafe alarmapparaat mee wilde geven. Zo gezegd, zo gedaan. Dochter zit onderhand in Bolivia en kan op elk moment op de SOS knop drukken.

Daarnaast wordt medio februari onze nieuwe app gelanceerd. Met deze app kan je o.a. al je gegevens beheren, maar hij is ook functioneel voor familieleden en mantelzorgers. Zij kunnen hiermee je locatie zien en hierdoor zo goed mogelijk hulp bieden waar nodig.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen omtrent de nieuwe app?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Udostępnień 68